18 februari 2020 | SS2021 | Jenna Guarascio (Fashionsnoops), Christine Boland & Edwin van den Hoek

Trend Seminar Spring/Summer 2021

Dinsdag 18 februari 2020, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Gisteren organiseerde Appletizer het trendseminar met Jenna Guarascio, Christine Boland & Edwin van den Hoek voor
Spring Summer 2021 bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Team Appletizer kijkt terug op een geslaagde dag vol inspiratie met diverse presentaties, bekende én nieuwe gezichten. We willen al onze gasten hartelijk bedanken voor deelname.

Het programma was dit keer anders ingedeeld dan je van ons gewend bent. We hadden in de ochtend een kosteloos programma waar gastspreker Jenna Guarascio haar trendlezing gaf. In de middag was het een betaald programma waar Christine Boland en Edwin van den Hoek hun visie gaven betreft SS21.

Het programma zag er als volgt uit:

Ochtendprogramma 
8.30 Ontvangst & registratie
9.30  Intro Patrick
09.40 Global trends for SS2021
          Jenna Guarascio - Fashionsnoops
11.00 Koffie break
11.15 Fashionsnoops
          Jenna Gaurascio - Fashionsnoops
12.15 Einde ochtendprogramma 

Middag programma
11.45 Ontvangst & registratie
12.30 Lunch (voor middag- en daggasten)
13.15 Human Nature
          Christine Boland 
14.45 Koffie break
15.00 Trends in menswear for SS2021
          Edwin van den Hoek 
16.00 Vragenronde
16.30 Netwerkborrel

Ochtendprogramma 
Jenna Guarascio is director of content strategy van Fashionsnoops. Jenna opende het trend event, in het Engels, met de methodologie van Fashionsnoops, een wereldwijd, digitaal trend forecast platform. Daarna gaf ze haar trendlezing over S/S2021, dat bestond uit 4 Cultural Sentiments: Vulnerability, Reference, Symphony en Pleasure. Aan het einde van de ochtend wisten je hoe je met het FS-platform grip krijgt op trends en succesvol richting geeft aan ideeën.

Middagprogramma 
Christine Boland weet als geen ander welke snaren je moet raken om in het hoofd én in het hart van de consument terecht te komen. Tijdens haar inspirerende presentatie ‘Human Nature’ liet Christine zien hoe fashion, design en lifestyle beïnvloed worden door de tijdsgeest en het ecosysteem waarin we leven.

Edwin van den Hoek is een veelgevraagd trendwatcher met een warm hart voor menswear. Edwin ging deze dag met zijn presentatie, in op de lifestyle, fashion, accessoires & sportswear trends van S/S2021. Zijn studio richt zich naast trend forecasting en innovatie op product design en brand development.