Lidewij Edelkoort - PORTRAITS OF FASHION - A/W 2018/2019Wij nodigen u graag uit om op donderdag 8 juni aanwezig te zijn bij een bijzonder event.


Een levendig en inspirerend seminar, waarbij Lidewij Edelkoort op de voor haar zo kenmerkende wijze de ontwikkelingen in trends, kleur, vorm en materiaal voor het winterseizoen 2018/2019 met u zal delen in o.a. de presentatie; ‘PORTRAITS OF FASHION’.  

Lidewij aan het woord
Een goed portret toont de ziel van het model aan de wereld en erkent de kracht van het afbeelden van een onbekende waarheid. Een portret is dus een artistieke voorstelling van een mens, gedreven door het ideaal om de persoonlijkheid te vertegenwoordigen en zelfs de stemming van de persoon te vangen. Deze focus op het gezicht en schouders zal een beweging in fashion teweegbrengen waarbij  de kraag van enorm groot belang zal zijn en de essentie van het kledingstuk in dit ene detail getoond zal tonen. Het portret toont vaak een persoon die recht naar de kunstenaar en het publiek kijk. Een portret wordt niet beoordeeld op gelijkenis, maar in levendigheid. Hoe worden de eigenschappen; de sereniteit, de melancholiek, de mildheid, de kracht, de pijn en de energie verbeeld. Met een klik van een camera veranderen tijdgenoten in iconen. Met een druk op een knop “bevriezen” mensen zich met anderen in selfies, creëren zo hun eigen zeldzame legendes om deze direct weer te delen. De snelheid van communicatie isoleert en fragmenteert de maatschappij. Portretten kunnen ook worden geschreven en gereciteerd, verborgen zitten in een lied of een gedicht of geopenbaard in een verhaal. Verteld als een portret van een dame, een portret van een huwelijk of een portret van de kunstenaar als een jonge man. Een portret van een fashion collectie.  – Lidewij Edelkoort

Activewear & Colour
Veel aandacht zal er deze middag zijn voor de beeldschone presentatie ‘PORTRAITS OF SPORTS’ Waarin Lidewij Edelkoort de trends in ACTIVEWEAR voor 2018/2019 zal tonen.Het samenbrengen van de biologische wereld en activewear in een zoektocht naar de belangrijkste trends, kleuren, innovatieve hightech materialen en key silhouetten van morgen. De biologische wereld wordt geregeerd door de kleinste deeltjes op aarde die in staat zijn om leven te geven, te leven en te laten leven, te beschadigen en te eroderen, te heersen en de doden. Een wereld vol wonderen die we als vanzelfsprekend beschouwen.

Ter afsluiting is er de presentatie ‘PORTRAITS OF COLOUR’ waarin Lidewij specifiek stil zal staan bij de kleuren en kleurcombinaties voor het winterseizoen. Een compleet nieuwe en innovatieve kijk op kleur. Welke karakters hebben de kleuren die we gaan gebruiken? Kleur kan domineren over alle ingrediënten van creëren en de uitkomst manipuleren met zijn kracht. Dit maakt de juiste kleurkeuzes en toepassingen tot de belangrijkste beslissing in design. 

Of u nu designer bent of directeur, retailer of fabrikant, werkzaam in fashion of  non-fashion, dit seminar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van zijn of haar organisatie en wie trends & toekomstverkenningen als succesfactor daarvoor wil inzetten. De visie van Lidewij Edelkoort geeft stof tot nadenken voor nu en voor de toekomst.  


De entreeprijs is € 350,00 per persoon. Voor studenten en docenten hanteren wij speciale prijzen (€ 200,00). Prijzen zijn excl. BTW en inclusief een prachtig miniatuur trendboek met de trendthema’s van “PORTRAITS OF FASHION”.

Inschrijven kan via de kolom aan de linkerzijde.

Ik hoop tot ziens op donderdag 8 juni bij een fantastische event!

Met vriendelijke groet,

Maureen Reulink – Appletizer
Maureen.reulink@appletizer.nl