Programma12.00    registratie en ontvangst gasten met lunch

12.45    opening door Maureen Reulink

12.50    trends winter 2018/2019 – ‘PORTRAITS OF FASHION’ 

Een ongekend inspirerende presentatie over de trends, kleuren en styles voor het winterseizoen 2018/2019 door Lidewij Edelkoort. De presentatie getiteld ‘PORTRAITS OF FASHION’ is een visueel spektakel, waarbij beelden van sfeer, kleur en vorm elkaar snel opvolgen en wordt gevolgd door een uitgebreide toelichting door Lidewij Edelkoort.

Een goed portret toont de ziel van het model aan de wereld en erkent de kracht van het afbeelden van een onbekende waarheid. Een portret is dus een artistieke voorstelling van een mens, gedreven door het ideaal om de persoonlijkheid te vertegenwoordigen en zelfs de stemming van de persoon te vangen. Deze focus op het gezicht en schouders zal een beweging in fashion teweegbrengen waarbij  de kraag van enorm groot belang zal zijn en de essentie van het kledingstuk in dit ene detail getoond zal tonen. Het portret toont vaak een persoon die recht naar de kunstenaar en het publiek kijk. Een portret wordt niet beoordeeld op gelijkenis, maar in levendigheid. Hoe worden de eigenschappen; de sereniteit, de melancholiek, de mildheid, de kracht, de pijn en de energie verbeeld. Met een klik van een camera veranderen tijdgenoten in iconen. Met een druk op een knop “bevriezen” mensen zich met anderen in selfies, creëren zo hun eigen zeldzame legendes om deze direct weer te delen. De snelheid van communicatie isoleert en fragmenteert de maatschappij. Portretten kunnen ook worden geschreven en gereciteerd, verborgen zitten in een lied of een gedicht of geopenbaard in een verhaal. Verteld als een portret van een dame, een portret van een huwelijk of een portret van de kunstenaar als een jonge man. Een portret van een fashion collectie. -Lidewij Edelkoort

14.00    pauze met een drankje

14.45    trends in activewear winter 2018/2019 – PORTRAITS OF SPORTS

In de beeldschone presentatie “PORTRAITS OF SPORTS” zal  Lidewij Edelkoort de trends in ACTIVEWEAR voor 2018/2019tonen.Het samenbrengen van de biologische wereld en activewear in een zoektocht naar de belangrijkste trends, kleuren, innovatieve hightech materialen en key silhouetten van morgen. De biologische wereld wordt geregeerd door de kleinste deeltjes op aarde die in staat zijn om leven te geven, te leven en te laten leven, te beschadigen en te eroderen, te heersen en de doden. Een wereld vol wonderen die we als vanzelfsprekend beschouwen.

 15.15    trends in colour winter 2018/2019 – PORTRAITS OF COLOUR

In de presentatie “PORTRAITS OF COLOUR” staat Lidewij specifiek stil bij de kleuren en kleurcombinaties voor het winterseizoen. Een compleet nieuwe en innovatieve kijk op kleur. Welke karakters hebben de kleuren die we gaan gebruiken? Kleur kan domineren over alle ingrediënten van creëren en de uitkomst manipuleren met zijn kracht. Dit maakt de juiste kleurkeuzes en toepassingen tot de belangrijkste beslissing in design. 

15.45    gelegenheid tot het stellen van vragen

16.00    einde van de middagsessie met een drankje en hapje.