Communiceer foutloos over kleur

OOK OP AFSTAND


Als er iets is wat veel organisaties hebben geleerd de afgelopen jaren, is het wel dat 'werken op afstand' een oplossing biedt in plaats van een uitdaging. Dit geldt echter (nog) niet voor het kiezen en controleren van kleuren op afstand. Gelukkig helpen Pantone en Appletizer jou om óók op afstand probleemloos over kleuren te communiceren met collega's, leveranciers en producenten. Dankzij het color management van Pantone werkt en communiceert iedereen in jouw keten met én over dezelfde kleuren. Van ontwerp tot productie, van inkoop tot marketing.

Wist je dat consumenten hun keuzes voor 80% op kleur bepalen?
Kleur is enorm bepalend voor de identiteit en onderscheidend vermogen van jouw producten. Daar wil je natuurlijk geen fouten in maken! Dus, goede en correcte communicatie is onmisbaar in het design proces. Het kleursysteem van Pantone bevat duizenden unieke kleuren. Recent werden er weer talloze kleuren aan het assortiment toegevoegd voor nóg meer variatie en diversiteit. Want hoe meer kleuren je kunt kiezen, hoe beter jij jouw producten kunt onderscheiden.

Wil jij ook foutloos over kleur communiceren?
Door gebruik te maken van de kleursystemen van Pantone zorg je voor één versie van de waarheid als het om kleur gaat. Naast fysieke colour swatches omvat het systeem van Pantone ook het online platform Pantone Connect, het ecosysteem PantoneLIVE en praktische kleurenmeters die je helpen om kleuren écht nauwkeurig te bepalen. Het is belangrijk om je Pantone systeem up-to-date te houden en te vervangen. Kleur is immers als ijs, het verkleurt en vergaat door de invloed van zonlicht.

Meer weten?
Ben jij nieuwsgierig geworden naar de tools van Pantone die het beste bij jouw producten en proces passen? Neem dan contact met ons op!
Wij geven jou graag vrijblijvend advies. Stuur ons gerust een e-mail of bel even met 020 530 5380.

Nieuw binnengekomen